sunnuntai 11. syyskuuta 2016Pitkän hiljaiselon jälkeen kaivoin vihdoin neulekoneen esille. Syynä oli ystävältä saatu kassillinen lankoja. Ja mikä onkaan neulekonetta tehokkaampi tapa tuhota lankakeriä? Ei mikään. Pussissa oli Novitan Cottonellaa (puuvillasekoitelenka) valkoisena ja mustana ja päätin kokeilla valkoisesta langasta Suuri käsityö 8/2016 -lehdestä bongatun neulepuseron tekoa.Lehdessä malli on tehty täysin erilaisella langalla, mutta ohje oli helppo laskea uudestaan omalle tiheydelle. Valitettavasti Cottonella on sen verran paksua, että neulekoneen suurimmalla säädöllä ja vain joka toista neulaa käyttäen neuloksesta tuli edelleen melko jäykkää. Tässä mallissa neuloksen pitäisi olla mahdollisimman löyhää ja laskeutuvaa. Olin jo luovuttaa, mutta ohje koostuu vain neljästä suorakulmasta, eli etu- ja takakappale sekä hihat (jossa etukappale kiertyy puoli kierrosta), ilman mitään sen kummempia viimeistelyjä, joten tein paidan aika lyhyessä ajassa valmiiksi. Lopputulos ei ollut ihan niin kankea kuin olin odottanut, vaan ihan käyttökelpoinen. Ja toimii hyvin myös äitiysvaatteena.

Jos joskus intoudun tekemään toisen paidan samalla mallilla, niin kokeilisin ehkä etukappaleen muotoilemista lyhennetyin kerroksin. Langaksi valitsisin jonkun oikein ohuen ja kevyen villalangan.
Tässä kaaviokuva, miten muokkaisin etukappaletta seuraavaa versiota varten. Takakappale sais olla jatkossakin pelkkä suorakulmio. Molemmat palat neulotaan sivusuunnassa.Tiheys:
17 s x 27 krs = 10 cm
Brother KH-710, langankireys 10

Etu- ja takakappale:
76 s (joka toisella neulalla)
184 krs

Hihat:
50 s (myös joka toisella neulalla)
90 krs

Lanka:
Novita Cottonella, valkoinen
400 g

4 kommenttia:

  1. Wau miten hieno!! Teitkö sä tän oikeesti miten nopeasti? Todella upea tuli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tein kahtena iltana. Eniten aikaa meni päättelyyn ja kappaleiden yhteen ompelemiseen. Itse neulominen on koneella aika sutjakasta! :)

      Poista