perjantai 16. syyskuuta 2016

Syyspipo


Neuloin napakan pipon neulekoneella. Samalla koneen helmineuletta muistuttava kuvio tuli tutuksi ja se toi mukavasti eloa perusmalliseen pipoon. Kuvio on kertosilmukkamalli, jossa joka toisella kerroksella joka toinen neula jätetään neulomatta. Siitä syntyvä neulos vetäytyy hiukan kasaan ja muuttuu paksumman oloiseksi.


Tässä ohjeet ja säädöt itselleni muistiin ja ehkä jollekin, jolla sattuu olemaan yhtä vanha kone kuin minulla. Myssy on neulottu pelkällä ylätasolla ja loppupeleissä kuvio oli erittäin helppo muistaa. Oman knoppini ympärysmitta on 53 cm eikä hiuksia ole kovin paksusti, joten kuvailisin valmiin pipon kokoa naisten XS-S:ksi. Pipon korkeus on noin 25 cm.

Lanka: Regia 4-fädig (väri 01078), yhteensä noin 75 grammaa.
Kone: Brother KH-710

 • Leveys 100 s.
 • Luo aloituskerros joka toiselle neulalle (50 s.). Kireys 5. Vedä kelkka oikealta vasemmalle, lisää kaikki neulat työhön ja vedä kelkka takaisin oikealle. Muista kiinnittää luomiskampa.
 • Neulo 24 kerrosta sileää neulosta kireydellä 6. Nosta/käännä luomiskammalla alun reikärivi neuloille ja yhdistä käänne (vedä kelkka vasemmalle ja takaisin oikealle).
 • Aloita "helmineule" kireydellä 7*. Neulo kunnes työssä on 128 krs.
 • Siirrä pitsikelkan avulla joka toinen silmukka viereiselle neulalle ja tee loppuun 6 kerrosta valeresoria kireydellä 6. Vaihda työhön apulanka ja neulo noin 8 kerrosta, jonka jälkeen irroita työ.
 • Viimeistely: Pujota lanka harsinneulalla viimeisen kerroksen silmukoiden läpi. Pura apulanka pois ja kiristä pipon yläreuna suppuun. Jatka sitten ompelemalla pipon takasauma yhteen. Höyrytä jos tuntuu tarpeelliselta.
2 kommenttia:

 1. Kiva pipo ja ihanaa, kun olet kirjoittanut ohjeen koneneulottuun pipoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin olit tehnyt tosi kauniin neuletakin koneella ja ne lankatuubit oli aika inspiroivia!

   Poista